Az olajfa keresése

 2012.09.05. 08:00

Hát igen, nyáron nem nagyon írtam a blogra. Ennek két egyszerű oka volt, az egyik, hogy az olimpiát néztem (a közvetítést inkább hallgattam), és ismét rájöttem, hogy a nemzeti öntudatot inkább itt kellene keresni, nem máshol, másrészt nagyon nincs új a nap alatt, ismételni pedig nem szeretem magamat. Egyébként a TV többi műsora tökéletesen leképezi társadalmunkat minden egyes gondjával együtt. A paradigmaváltás, a digitális átállás, és ezzel együtt a régi analóg sugárzás leállítása évek óta késik, a legújabb céldátum 2014. És miközben a pártszolgálati közszolgálati televízió gátlástalanul harsogja a pártpropagandát, a többi csatornán sem túl rózsás a helyzet. Most már több helyen főműsoridőben láthatjuk a régről előszedett, közhelyes, eleve VHS-re kiadott akciófilmeket (amiben például nem tűnik fel senkinek egy fekete katona Szerbiában), megnézhetjük kétszázötvennegyedjére a Gagyi mamit, hogy persze délután megismételjék. Avagy ha ez nem kell, hát akkor ránk akarnak tukmálni mindenfélét, ezáltal kicsalva a pénzünket, és nem marad semmi más lehetőség, mint hogy a hó végi filléreket jósokra, látókra és médiumokra költsük, akik sugározzák felénk a pénzenergiát. Esetleg végre felfedezzen bennünket valaki, és kiderüljön, hogy mi tulajdonképpen mennyire rém tehetségesek vagyunk – azt persze elhallgatva, hogy ezután jön a nagy koppanás és a falunapokon a hakni. Marad a csodavárás, avagy végre lekapcsoljuk a TV-t.

Csak hát ez az átvitt lekapcsolás sem olyan egyszerű, hiszen nagyon nincs értelmes választási lehetőség. Az MSZP ellenzékből sem tud lecsapni magas labdákat, és képtelen az elhasználódott arcait lecserélve új üzenetet közvetíteni az emberek felé. Aki pedig baloldali fordulatról beszél, az könnyen zavarba jöhet, hogy akkor most mi is az a bal és a jobb, és ki is képviseli azt. Az LMP meglátásom szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Egyedül megfojtja a pártot a kormányzati túlsúly, kompromisszumképtelensége pedig légüres térbe helyezi őket. A szélsőjobboldal rendkívül súlyos kérdésekre alapvetően téves válaszokat ad, miközben a nevetségesség és a korrupció buktatja el őket. Értelmes elképzelés azonban van bőven, a nyájas olvasó belátására bízom, hogy az én javaslataimat ide sorolja-e. Egy nemrégiben kiadott írás még azt is megpróbálja felvázolni, hogy ezt miképpen lehetne elérni. Ugyanakkor ez mindaddig pusztába kiáltott szó, ameddig az emberek nem kezdik el tömegesen felismerni, hogy mennyire megvezetik őket, és a helyzet megváltoztatása egyedül rajtuk múlik. A 168 óra vezércikkében Kéri László véleményem szerint éppen ezért túlontúl bizakodó, bár ezen kívül mást ő sem tehet. Azt viszont belátja, hogy egy olyan erős személyiségre lenne szükség, aki fel tudja nyitni végre az emberek szemét, képes közvetíteni azt az üzenetet, hogy az áhított felemelkedés egyedül a magyar emberek elkötelezettségén és kemény munkáján múlik, nem pedig kitalált nyugati összeesküvések ártatlan áldozatai vagyunk sorozatosan.

Azonban a Fidesz igen keményen dolgozott még a legutóbbi írás óta eltelt pár hónapban is azon, hogy az emberek végre feloldják a kognitív disszonanciát, rájöjjenek arra, hogy mekkora a szakadék a tapasztalati valóság és a propaganda között. A kormányzati korrupció él és virágzik, sőt több tekintetben messze túltesz elődein. Csak hogy a legfrissebb híreket idézzük fel, tudható, hogy az állami földek haszonbérlete eleve lejátszott meccs kisebb és nagyobb szereplőknek, és hiába szólal fel ellene bárki is, semmi sem történik. Strómanok jönnek-mennek, a közbeszerzéseket eleve leosztják a saját holdudvarnak, és már a tisztességes eljárás látszatára sem adnak. A gazdaságpolitikát illetően én már követni sem tudom, hogy kiről nevez el akciótervet a nemzet Matolcsyja, de lényegében úgyis mindegy, hiszen recesszióban van és lesz a gazdaság, zuhan a fogyasztás, a beruházás, az ipari termelés visszaesését az új járműipari beruházások próbálják mérsékelni inkább kevesebb, mint több sikerrel. Mindezek ellenére a legutóbbi inflációs adat 5,8%-os volt, és ebben a kormány ötletszerű intézkedései is vastagon benne vannak, ráadásul beragad túlnyomó többségük, így a keresetek reálértéke is folyamatosan csökken. A foglalkoztatás valamennyire nő, ám ha jobban megkapargatjuk a felszínt, akkor láthatjuk, hogy ebben a közfoglalkoztatás az egyik legnagyobb tényező. Kérdés, hogy mennyire ad piacképes szakmát a fűnyírás és az árokpucolás, esetleg a helyi potentát földjén a kapálgatás. A mindenkit megdöbbentő kamatcsökkentés az inflációt és az euró árfolyamát biztosan megdobja, ellenben erős kétségeim vannak afelől, hogy hitelcsatorna létezik-e még, és van-e olyan bank ebben az országban, amely ad hitelt vállalkozásoknak. És még ha lenne is ilyen, lelkes vállalkozónknak eddig sem az a 25 bázispont jelentett nehézséget, hanem az irgalmatlan hitelkockázati felár kitermelése. Egy biztos, a hatalmat átvették a vezér emberei az MNB-ben, és nem kell soká várni a Simor–Karvalits–Király triász repüléséig sem (kíváncsiak kedvéért jövő március 3., 27. és július 3.).

Természetesen a külpolitikába is beleokádik a kormány, ha a gazdasági helyzettel már végképp nem tudnánk betelni. Azt azóta sem sikerült megtudnunk, hogy mit keresett három volt rendőr Szíriában a polgárháború kellős közepén. Ahogy az is csak körvonalazódik, hogy az azeri baltás gyilkos elengedése, mindemellett, hogy nemzetközi felháborodást okozott, és tovább erősíti a kiváló vezetőinkről kialakult előnyös képet, egyelőre teljességgel feleslegesnek tűnik (ráadásul ha már a vezér ilyen görénységre szánta el magát, akkor kicsit körbepuhatolva simábban el lehetett volna intézni). Mindenesetre érdekes próbálkozásnak bizonyult az IMF megállapodás halogatására. Arról is pusztán csak sejtéseink vannak, hogy minek kell új rendszám és iskolaköpeny. És nem tudjuk, hogy még mi van a tarsolyban. Azt tehát láthatjuk, hogy lehetőségből nincs hiány, csak a hülyeséggel való szembesítés kivitelezése az ellenzék részéről nem megy, egyedül az internetes sajtó próbálkozik, míg az ellenzéki nyomtatott sajtó hamvaiból igyekszik ebben segíteni. Emiatt 2014-ben széllel szemben rendkívül nehéz dolog lesz, bár valóban az a legnagyobb kérdés, hogy az 53% mit fog csinálni 2014 tavaszán. Vajon lekapcsolja-e a TV-t és elmegy szavazni, avagy átkapcsol a Győzikére?

Címkék: politika választás korrupció infláció

A bejegyzés trackback címe:

https://kazisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr394739918

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.09.05. 13:22:26

Egy évnyi szociológus szakmai gyakorlata van, 24 éve agresszív, gátlástalan megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegm...

Trackback: Szeptember 5. – Viktor és Lőrinc napja 2012.09.05. 13:20:25

A képen Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, és Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, a felcsúti fociakadémia, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, Orbánéknak a helyi gazdákat kisemmiző állami földbirtok-politikája egyik első nagy nyerte...

Trackback: Itt mindenki csak Petőfi akar lenni? - a tegnapi tüntetés margójára 2012.09.05. 12:58:10

Milyen a jó tüntetés? Legyen forradalmi a hangulat? A végén történjenek csodák? Meneküljön Gyurcsány vagy Orbán, épp mikor melyik a soros? Álljunk lángoló szívvel a géppuskák vagy a plexipajzsos rendőrök sorfala elé? Esetleg legyenek elképzeléseink arr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nixe 2012.09.05. 12:34:53

A kormányzat politikája és végrehajtásának módja olyan, hogy kissé is épelméjű és szervezett ellenzék már régen 50% felett lenne a közvéleménykutatásokban. És hogy nincs ott, az valósan tükrözi az ellenzék teljesítményét. Ahogy elnézem, ez 2014-ig sem valószínű, hogy komoly kihívó erőt lesznek képesek képviselni. Így aztán minden probléma ellenére nyerni fog a Fidesz.

csorsza 2012.09.05. 12:36:29

Újabb, a ballibeket visszaváró-sirató blog... Hiánypótló vagy itt az index-en, igazán. Te szerencsétlen.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.05. 12:40:07

"Aki pedig baloldali fordulatról beszél, az könnyen zavarba jöhet, hogy akkor most mi is az a bal és a jobb, és ki is képviseli azt."

Hát igen. A fityisz balra helyezkedik el a maszpotól. Annyi a különbség, hogy az internacionalista rizsa helyett nemzeti a máz.

LallyPop 2012.09.05. 12:45:20

Tartósan megvalósul a 2párti parlament. A baloldal a fidesz lesz, a jobb pedig a jobbik. Az mszp pedig felszívódik mint a fekély. Az LMP meg megmarad kispártnak hogy legyen zöldliberó nálunk is.

Ahogy ez 2010ben is valószínünek tünt.

pneumónia 2012.09.05. 12:55:31

@Ándi bácsi: A próféta szóljon belőled! Bár szerintem be sem jutnak majd, hacsak a nagytestvér be nem vásárolja őket, öhöm... :)

Savigny (törölt) 2012.09.05. 13:06:04

ez most mi volt? Elkésett sajtószemle azoknak, akik véletlen kómába estek júniusban és most törölgetik a csipát? Ebben mi a saját gondolat, horribile dictu hozzáadott érték? 196 kormányfikácó blogbejegyzés után valami rang 197.-nek lenni?...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.09.05. 13:30:08

...isztánról kut eszembe:

TÖK ÉLETLEN

Tönkre téve fekszik már nyak,
S gyülekeznek baljós árnyak:
Bősz hóhéré és a bárdé.
Vajon ez egy welszi bárd-é?
Ugyan, hogy lenne már welszi?
Kína minden ipart elszí’!
Ő gyárt bárdot, no meg tönköt,
S bármely üzletnek, mit ön köt
Haszonélvezője Peking.
Burgernél is Kingebb e King!
Kínai bárd tök életlen,
Így megmarad egy élet lenn
A tönk szélén. Talpra magyar!
Megúsztad! Szép a lét, ha gyar-
-mati is, bár nem vegytisztán.
Így szeretünk, Abszurdisztán!

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.hu/2012/09/tok-eletlen.html
:)

orient 2012.09.05. 13:48:07

EZ a lényeg: "az áhított felemelkedés egyedül a magyar emberek elkötelezettségén és kemény munkáján múlik, nem pedig kitalált nyugati összeesküvések ártatlan áldozatai vagyunk sorozatosan."

POntosan. De akommenteket nézegetve sokan még mindig ebben hisznek. Adok pár évet és kemény éhezés lesz itthon, ha a Fidesz továbbra is a Jobbik féle ökörségeket fogja megvalósítani. Aztán mikor olyan Moldávia szintjén lesz a GDP akkor majd mehet tovább hogy erről is a gaz gyarmatosítók meg a gonosz tőkések tehetnek akik ki akarják pusztítani a magyar népet. Ezzel egyidőben meg a csehek, lengyelek, szlovákok a gyarmatosító tőkésekkel szövetkezve többszörös jólétben fognak élni hozzánk képest. Érdekes őket nem akarja elpuszítani a nagy gyarmatosító tőke? Csak minket akik állandóan ugatunk ellene? Még a kommunista kína is rájött hogy a tőkésekkel jópofizni kell nem pofánköpni őket. Ha valamit akkor ezt el lehetne tanulni tőlük, de amíg jobbik ötletekkel próbálják meg irányítani az országot (legyünk barátok a keleti testvér azeriekkel és oroszokkal is a nyugat meg fúj-fúj)addig nem fog menni. Jól látszik a dilettanizmus ebben is, hogy 2 ősi ellenséget mint a nyugat(USA) és oroszok is sikerült egy oldalra állítani ellenünk, mindkettővel összerúgni a port egyszerre. Eree szerintem sokan még nem voltak képesek a történelemben, nekünk ez is sikerült, Csak így tovább a jobbikos dilettáns ötletekkel, és hamarosan tényleg államcsőd lesz és hullahegyek.

kekec8 2012.09.05. 13:55:55

@orient:
Ejjjj, de egyszerű vagy te ecsém! :) Csak nem az retekklubban vagy jósnő? :))

LallyPop 2012.09.05. 13:56:26

@orient: Érdekes őket nem akarja elpuszítani a nagy gyarmatosító tőke?

Semmi érdekes nincs ebben nincsenek nyakig eladósodva mint mi.

LallyPop 2012.09.05. 13:58:50

@orient: 2 ősi ellenséget mint a nyugat(USA) és oroszok is sikerült egy oldalra állítani ellenünk, mindkettővel összerúgni a port egyszerre.

-ugye nem zavar hogy az USA azerbajdzsán szövetségese, az örményeké meg Oroszország?

orient 2012.09.05. 14:20:20

@Ándi bácsi: Ugye nem zavar hogy Obama és USA beszólt nekünk, úgy ahogy az oroszok is?

LallyPop 2012.09.05. 14:23:30

@orient: Obama beszólt? Mikor is? Mit is?

Előbb olvasd el.

orient 2012.09.05. 14:26:51

@Ándi bácsi: "Semmi érdekes nincs ebben nincsenek nyakig eladósodva mint mi."

Az hagyján, de többszörösét növekszik a gazdaságuk a mienkhez képest, és másznak ki a szarból évről évre. Nyilván mi sebezhetőbbek vagyunk az adósság miatt de itt nem ez a kérdés, hanem az, hogy ők a külföldi tőkére építve fejlődnek és egyre jobban élnek. Kína is ezt teszi. Mi pedig lázadunk ellene, mint hruscsov, lenin meg kádár a gonosz tőkétől. Amint említettem a komcsi Kína is rájött már rég ez nem vezet sehova még nekik is több eszük van ennél, visegrádi országok szintén.
AHol meg lázadoznak a nagytőkések ellen ott meg jó élet van: Észak-Korea, Fehéroroszország...etc.

Nyersanyagok, önálló ipar és versenyképes világtermékek nélküli országok, mint amilyenek mi is vagyunk beruházás és tőke nélkül csak zuhanunk, ez egyszerű matek. Nincs a növekedésnek semmi alapja. Ezért vonzzák a tőkét a visegrádi országok, mi pedig folyamatosan zavarjuk el innét. Ebből nem lesz se több munka, se gazdasági fejlődés, se jó élet, semmi.

Balt 2012.09.05. 14:28:33

@orient: Talán meglep, de a Jobbikot esetleg pont az oroszok pénzelik. Hirtelen:
m.index.hu/belfold/2010/valasztas/oroszorszag_legjobbik_baratja

orient 2012.09.05. 14:30:39

@Ándi bácsi: Kb. 10 másodperc megtalálni egy ilyen hírt. Internet tele van vele.

"The White House also criticized the decision to free Safarov.

“President Obama is deeply concerned by today’s announcement that the President of Azerbaijan has pardoned Ramil Safarov following his return from Hungary,” said a statement from National Security Council Spokesman Tommy Vietor. “We are communicating to Azerbaijani authorities our disappointment about the decision to pardon Safarov. This action is contrary to ongoing efforts to reduce regional tensions and promote reconciliation.”

Forrás:
www.washingtonpost.com/world/europe/azerbaijani-military-officer-serving-life-for-murder-in-hungary-is-freed-when-sent-home/2012/08/31/8aae7450-f371-11e1-b74c-84ed55e0300b_story.html

LallyPop 2012.09.05. 14:33:29

@orient: We are communicating to Azerbaijani authorities our disappointment about the decision to pardon Safarov.

Ezt mondta Obama. Fordítsam le?

orient 2012.09.05. 14:39:54

@Balt: én nem udom ki pénzeli őket, de őszintén szólva szarok rá. Dilettáns ötleteik vannak és ha a programjuk kis részét megvalósítanák akkor itt azonnali államcsőd és éhezés lenne, áram, nyersanyag és alapvető ellátás nélkül. Orbánék kb. 1%-t valósítják meg az őrűlt jobbik ötleteinek, és ezzel is óriási kérokat okoztak eddig sajnos. Vissza kéne térniük a nyugati és európai politizáláshoz és leszállni erről a félázsiai szerzet, keleti testvériség, nyugati gaz imperialsta gyarmatosító rémálomról.

Okos országok mindenkivel jóban vannak. Lengyelek üzletelnek kelettel nyugattal is. Sokkal komolyabb gazdasági kapcsolataik vannak kínával és a kelettel mint nekünk valaha is lesz és mindezt úgy teszik, hogy közben nyugatbarát politikát folytatnak. Nem kell legyarmatosítózni, és elzavarni a németeket meg az EU-t csak azért hogy üzleteljenek Kínával. Megy a kettő együtt is szépen, anélkül hogy állandóan ordibálnának meg háborút, forradalmat vizionálnának. Nincs háború, nincs forradalom(egyelőre),gazdasági válság van. Gazdasági válságban pedig azokkal kel jóban lenni akiknél a pénz van, kelet-nyugattól függetlenül, nem kell ezt kiélezni ilyen faji meg ideológiai kérdésre. Szlovákok szintén sokkal több kínai beruházást kapnak mint mi, pedig ők nem ázsiai félszerzetek. Kínai üzletembereket egy érdekli, ugyan az mint minden üzletembert. Biztonságban tudni a befektetését és hasznot remélni belőle. Egy országban ahol állandóan forradalmaznak, meg háborúról beszélnek azt messze elkerüli a tőke, ennyi.

LallyPop 2012.09.05. 14:43:11

@orient: Fordítsam amit idéztél vagy menni fog egyedül?

orient 2012.09.05. 14:44:49

@Ándi bácsi: "We are communicating to Azerbaijani authorities our disappointment about the decision to pardon Safarov. This action is contrary to ongoing efforts to reduce regional tensions and promote reconciliation. The United States is also requesting an explanation from Hungary regarding its decision to transfer Safarov to Azerbaijan."

Ok tehát ez úgy hangzik hogy az USA örül neki. Te valami újságíró vagy aki szereti kifordítani a dolgokat?

orient 2012.09.05. 14:47:38

@Ándi bácsi: nem kell lefordítani anyanyelvi szinten beszélek angolul köszönöm.

dr kíváncsivagyok 2012.09.05. 14:52:00

@Ándi bácsi: Nagyon aktív vagy, 10 napja regeltél és osztod az észt... Milyen néven futottál ezelőtt ? Avagy direkte erre a csúnya ügyre vagy felbérelve ?

LallyPop 2012.09.05. 14:52:01

@orient: The United States is also requesting an explanation from Hungary regarding its decision to transfer Safarov to Azerbaijan.

Ez beszólásnak hangzik? Beszóljak neked hogy tudjad hogy az milyen?

A választ a megkeresésre Obama megkapta azóta kussol.

dr kíváncsivagyok 2012.09.05. 14:53:12

@orient: Ándi bácsi is , hiszen tudjuk hogy "jogász volna" ás az állami hivatalnokok jól képzettek !

dr kíváncsivagyok 2012.09.05. 14:55:07

@dr kíváncsivagyok: Ugyanis Ándi bácsi egy MÉM....
Már szerepelt (rossz) példaként , hogy milyen eszközöket vet be a Fidesz propaganda-osztálya...

orient 2012.09.05. 14:58:46

@Ándi bácsi: őszintén szólva beírtam ide egy regényt lassan és ennek 1% volt körülbelül ez az azeri kérdés. Őszintén engem ez érdekel a legkevésbé. Sokkal inkább zavar a mostani kormány nyugatellenes és tőke, befektetőellenes politikája, erről szólt a mondandóm 99% de rugózzál az 1%-n ami tök lényegtelen és úgysem tudjuk meggyőzni egymást mert te mást akarsz belőle kiolvasni.

orient 2012.09.05. 15:27:46

@Ándi bácsi: Ja csak hogy írjak pozitívat is. A fidesz gazdaságpolitikai irányával alapvetően egyetértek. Sokkal értelmesebb mint a szociké volt, nagyjából rendben is lenne, csak hagyják el belőle a populista nyugat(EU) és szerintem látható eredményei lennének. Kb. jó úton járnak csak sokkal kevesebb lázadozás, forradalmazás, és nyilatkozat kellene mert ez elijeszt innen mindenkit és nem lesz a végén senki sem a partnerünk és szövetségesünk. Maradunk egyedül mint a történelemben oly sokszor és senki sem akar majd velünk foglalkozni, se kelet se nyugat, ez lesz a vége. Csak tegyék a dolgukat csendben szépen, pont mint a lengyelek, mindenkivel legyenek jóban, keressék a kapcsolatokat, legyen az akár EU, USA vagy éppen Kína Oroszország.

Kazi bácsi 2012.09.05. 15:35:55

Azoktól kérdezném, akik áhítoznak, hogy tűnjön el a ballib fekély, meg hasonlók, hogy mi lesz akkor, amikor a Csendes-óceánnál véget érnek a csaták? A Fidesz egy értelmes tervet nem tud felmutatni, és most övéké a teljhatalom, senkit sem hibáztathatnak, hogy akadályozza őket, az elmúltnyócév meg két évvel a választások után egyre kínosabb. A szélsőjobb is csak azon hőzöng, hogy mondjuk ki, hogy cigánybűnözés, meg lépjünk ki az EU-ból, meg kössünk szövetséget Iránnal. Jól van, de utána mi legyen? Majd amikor már épülnek a haláltáborok, saría van és kőbaltával aprítjuk a farhátot az áram nélküli lakásban, akkor kérdezzünk?
Mindenki gondolkodjon el, hogy biztonságban érzi-e az egzisztenciáját, biztosítva érzi-e a gyereki jövőjét ebben az országban. Ha ezt megteszi, akkor rájöhet, hogy a nemzeti hőzöngés helyett normális, kiszámítható, piacbarát politika kell, mert ez tud pénzt hozni az országnak és az embereknek. Ennyiben tényleg nem tudok újat mondani, és joggal kéri rajtam ezt számon a kommentelő. A kérdés ezért kevésbé az, hogy mit, hanem hogy kivel és milyen formában kell az elkövetkezőkben csinálni.

notib 2012.09.05. 15:57:40

Az MSZP olyan erkölcsi hátránnyal indul, hogy nincs olyan magas labda amit lecsaphatna...

csak ha a vezérürüt, Mesterházy Attilát nézzük, valóban csak szegény Zuschlag sikkasztott egyedül, Mesterházy és Fletó tudta nélkül ??? Ezt senki sem hiszi ma már el...

a FIDESZ-nek ellenzékben volt egy zseniális húzása, amikor bojkottálta az SZDSZ kezében levő királyi médiát, az MSZP-s, SZDSZ-es bohócok elintézték saját magukat az állandó magyarázkodásaikkal...

ezt máig nem vette észre az MSZP, és rendkívül vicces amikor a levitézlett bohócai, Mesterházy, Hiller, Kovács László," a száznejű, adószakértő ", vagy Molnár Csaba mond "okosakat", így nagyon nehéz a magas labdákat lecsapni...

és ez annál is szánalmasabb, mert az úton-útfélen bénázó, szintén nem Grál-lovag FIDESZ ellen szart sem érnek...

Mailer Daemon 2012.09.05. 16:07:47

"évek óta késik, a legújabb céldátum 2014" - ó, még mennyi minden késik... Négyes metró, euró bevezetése, IMF-tárgyalások, ...

"egyedül az internetes sajtó próbálkozik, míg az ellenzéki nyomtatott sajtó hamvaiból igyekszik ebben segíteni." - ellenzéki nyomtatott sajtó kb. egyenlő MSZP pártlapok. Én jobban örülnék, ha nem igyekeznének segíteni.

"Értelmes elképzelés azonban van bőven" - van hát, a blogíró elképzelései sem rosszak, habár, véleményem szerint kissé semmitmondóak. Én a magam részéről leginkább az oktatáspolitikában látok számos változásra lehetőséget és esélyt (pl. egyetemeken is 1-1 világszínvonalú területenként, mint középiskolában példuál matematikából a pesti Fazekas vagy kémiából az Apáczai; továbbá további, világszínvonalra felfejlesztésre alkalmas, ám még nem világszínvonalú [ez azért kell, mert jelenleg több világszínvonalú intézményre nincs anyagi keret szerintem] intézmények létrehozása mind egyetemi, mind középiskolai szinten). Azonban mind ez, mind az esetleges gazdaságpolitikai változások (a Bajnai-vonal újraindítása?) gyakorlatilag véghezvihetetlenek, hiszen az átlag mucsaröcsögei Fogatlan Józsi, a Lesz Vigasz kocsma törzsvendége leszarja az oktatást, míg az átlag-titkárnő-irodai munkás-építőmunkás-miafranc meg azonnal elpártol, ha 1 forintot is kivesznek a zsebéből, azaz éépeszű programmal >4 év kormányzásra esély sincs. Sajnos.

@Kazi bácsi: Hagyjad békén őket, most dupla fejadag van narancssárga bögréből, már 20 Fideszes kommentért jár 1. Bezzeg a csúnya MSZP csak 100 MSZPs kommentért adott nekik.

LallyPop 2012.09.05. 19:07:34

@orient: Akkor megvan a napod 2. fail-je. Nyugatellenes? Azerbajdzsán az USA szövetségese, Örményország pedig oroszbarát a készülődő iráni háborúhoz ássák már az árkokat. Szóval a Safarov fricska egy kifejezetten NATO konform lépés volt.

Köhömm...teszi hozzá Safranek..mint az köztudott.

orient 2012.09.05. 19:13:28

@Ándi bácsi: Mondtam ne rugózz ezen annyit. Más a véleményünk és kész az azeri dologban.
De mint írtam kb. 100 mondatot abból 1 volt az azeri dolog 99 meg az egész hozzáállás.

Ha el is fogadnám, hogy ez "nyugatbarát" lépés volt csak hogy megnyugodj végre(, akkor is áll az álláspontom. A mostani kormány mindenkivel keresi a konfliktust. Egyszer a németekkel vigyorog, hogy ők a nagy partnereink, szövetségesünk, másnap meg azt mondják az egész nyugat hanyatlik meg gyarmatosító és rohadjanak meg.
Egyik nap MO a nyugati kultúra része, másnap félázsia népség.

Legjobb lenne szimplán csöndben maradni és nem állandóan mindenről dumálni ha kell ha nem, mert állandóan ellentmondásokba ütköznek saját magukkal.

LallyPop 2012.09.05. 19:28:02

Nem mondom, hogy nincs bénázás, meg ellentmondások.

Belpolitikailag viszont nem látok alternatívát a rezsimre. Meg a poszt amúgy is külpolitika.

orient 2012.09.06. 09:40:50

@Ándi bácsi: Ok, kiegyeztünk, ebben van igazság amit mondasz.
süti beállítások módosítása